Kies de juiste bestandsnaam
Kies een bestandsnaam die de inhoud beschrijft. Bestaat de bestandsnaam uit meerdere woorden combineer ze dan met een koppelteken dus een -, om een spatie tussen twee woorden aan te geven.
Metagegevens
Vul alle velden van het document eigenschappen in, zoals titel, auteur, onderwerp, trefwoorden, etc. Beter nog, vul alle extra
metagegevens in zoals
URL-copyrightinfo.
Gebruik niet de meest recente Acrobat versie.
Bedenk bij het exporteren van pdf-files dat niet iedereen de nieuwste versie van Acrobat reader heeft geïnstalleerd. Vooral zoekmachines kunnen meestal niet de nieuwste versies van Acrobat lezen. Dus exporteer naar een lagere versie.
Bladwijzers.
Maak het pdf-bestand toegankelijk middels bladwijzers.
Voorkom duplicate content
Zorg er voor dat content van een PDF niet een kopie is van content die je elders publiceert. Je weet immers nooit welke inhoud er getoond wordt in de zoekmachine. Buiten het feit dat Google niet blij is met dubbele content.
Back-links
Neem ook relevante backlinks op in het PDF-document. Zorg voor een link in je pdf-files naar bijvoorbeeld je eigen website. Dit is met name belangrijk als de pdf gekopieerd wordt en weer op een andere site geplaatst wordt.
Gebruik de juiste compressie.
Zorg er voor dat het pdf-bestand niet te zwaar is. Zware pdf-bestanden zijn irritant om te lezen, maar kunnen ook domweg door robots geweigerd worden. Door je document in Acrobat Professional te “optimaliseren voor snelle weergave op het net” kun je al een pagina lezen tijdens het downloaden van de overige pagina’s. Deze optie kun je instellen onder voorkeuren > “PDF optimaliseren voor snelle webweergave”.
Geef een reactie