Brochure of folder online met flipbook

Eénmaal gemaakt is een folder of brochure ook heel gemakkelijk te publiceren als digitaal flipbook ofwel een online bladerboek. Bestaande pdf bestanden van een brochure kun je op deze manier makkelijk omzetten naar een digitale versie.

De pdf bestanden die gebruikt zijn voor het drukwerk zijn makkelijk met een programma als Adobe Acrobat te optimaliseren voor het web. (lees pdf optimaliseren) Pdf bestanden kun je uploaden of omzetten naar flipboek of pageflip systemen. Zo kunnen klanten of prospects op elk gewenst moment van de dag de folder bekijken.

Digitaal flipbooksysteem

Er zijn diverse online flipbooksystemen. Van de meeste systemen is er wel een gratis versie te verkrijgen. Wil je wat meer mogelijkheden dan verval je al gauw in een abonnement. Issuu is wel één van de bekendste. Het bevat duizenden folders, brochures die mensen gepubliceerd hebben. Wereldwijd wordt hier gebruik van gemaakt. Elke publicatie kun je door middel van een embed code ( zoals YouTube ) op je eigen website laten zien.

Flipbook plug-in voor WordPress

Testbeeld maakt in haar webdesign gebruik van een Responsive FlipBook WordPress plug-in. Deze plug-in is HTML & jQuery gestuurd, dus geen Flash Player nodig. Het werkt uitstekend op desktop en mobiele apparaten. Je krijgt dezelfde ervaring op elk platform omdat het responsive design er goed uitziet op alle resoluties. Prachtige digitale publicaties met realistische pagina-animaties zijn op deze manier mogelijk. Zie onderstaande voorbeelden.

Voordelen pdf bestanden online

  • De pdf bestanden online zijn elk moment van de dag te bekijken.
  • Je kunt de pdf bestanden makkelijk aanpassen wanneer je wilt.
  • Via een email kun je bestaande klanten een link mailen, dus geen portokosten.
  • Geluid en filmpjes zijn toe te voegen.
  • Je kunt linken toevoegen naar bijvoorbeeld een bestelpagina.

Nadelen van pdf bestanden online

  • Een brochure online zoals digitaleflipbooks of pdf bestanden lezen niet zo prettig als een html pagina.
  • Zoekmachines kunnen naar pdf bestanden verwijzen i.p.v. een html pagina.
  • Er zijn nogal wat prijsverschillen in de markt op het gebied van flipbooks.