Responsive design, houdt de mobiele bezoeker langer op je website.

Je website wordt tegenwoordig niet alleen bekeken via een computer of laptop, maar ook door bezoekers met mini-computer of smartphones zoals de iPad, iPhone, BlackBerry end. (de helft van de Nederlandse bevolking heeft zo’n ding)

Het wordt dan ook steeds interessanter om rekening te houden met deze groep bezoekers. Want met, zeg nou zelf, een BlackBerry of iPhone sommige website te bezoeken, daar word je niet altijd gelukkig van. Je tuurt door een sleutelgat naar een te grote website op zoek naar een stukje informatie.

En toen was er Responsive design

Er waren al verschillende oplossingen om het mobiele bezoek aantrekkelijk te maken maar nu is er een oplossing die binnen ieders handbereik ligt. Responsive design is een “nieuwe” ontwikkeling die simpel gezegd intelligenter is dan een gewone website. Het kan b.v. herkennen hoe breed een beeldscherm is en de vormgeving van de website daarop aanpassen.

Het is mogelijk foto’s kleiner te maken, blokken informatie weglaten of op een andere plek plaatsen zodat de website logischer en beter leesbaar is. Het kan zelfs rekening houden met de verbindingssnelheid.

responsive-webdesign-thumb

De tekening hierboven illustreert de werking van responsive design.
De website is opgedeeld in blokken. Zoals bijvoorbeeld:

  • Het menu
  • Belangrijke content (A) (D)
  • Gewone content (B) (C) (E) (F) (G)
  • Footer.

Links de computer, alles wordt normaal weergegeven. Bij het tablet wordt het menu bovenaan automatisch smaller en bij het mobiel springt het automatisch onder elkaar.
De content velden (A) en (D) bevatten de meest belangrijkste informatie en komen altijd bovenaan te staan gevolgd door de rest van de content en de folter als laatst.

Zo blijft de website zelfs voor een bezoeker met een mobieltje goed leesbaar.
Dus ben je toch van plan een nieuwe website te (laten) bouwen, vraag naar een responsive website. Natuurlijk wil ik je ook altijd verder helpen.

Responsive design, houdt de mobiele bezoeker langer op je website.Adam
00

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.