Animatiedrukwerk, verrassende effecten en hoge attentie waarde

 

Een paar weken geleden was ik op vakantie in Barcelona. Wat een bruisende stad, geen moment verveel je je daar. In de metro werd ik diverse malen gepakt door “bewegend” animatiedrukwerk. In eerste instantie heb je het niet in de gaten, maar iets beweegt met je mee, alsof iemand je aankijkt, je voelt veranderingen in je ooghoeken. Hèu! Je kijkt nogmaals en ziet dat die vent op de poster je nakijkt, of beweegt.

Lenticulair (lens systeem) drukwerk

Lenticulair_thumb1Het is al een oud concept, animatiedrukwerk, de techniek bestaat al zo’n jaar of 40. Je kent het vast wel van die kleine kaartjes die, als je ze kantelt, een bewegend beeld vertonen. Verschillende invalshoeken leveren een ander beeld op. Het systeem is alleen nooit echt goed uit de verf gekomen, althans…

Nieuwe ontwikkelingen.

Door de huidige technische ontwikkelingen is het nu wel een beetje rijp voor de massamarkt. De productiekosten zijn wel 2x zo hoog als gewoon drukwerk, maar het levert vele malen meer aandacht op. Tel uit je winst.
Door de nieuwe ontwikkelingen zijn de folies veel dunner geworden en heeft het ook mogelijkheden voor verpakkingen.

Lenticulair drukwerk met verschillende effecten.

Zo kun je bijvoorbeeld een 3D effect maken met diepte, kijkdooseffect. Of een wissel effect waarbij het beeld in één keer kantelt naar een ander beeld. Of een animatie-effect, een korte film van bijvoorbeeld 3, 4 of 5 beelden. Je kunt hier ook mee morfen, het beeld laten overvloeien in een ander beeld.

Animatiedrukwerk, verrassende effecten en hoge attentie waardeAdam
13

One comment on "Animatiedrukwerk, verrassende effecten en hoge attentie waarde"

  1. Stefan Groenendal on

    Goed idee Adam 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.