Gevelreclame, waar is het gebleven?

Je weet wel, die mooie met de hand geschilderde letters, logo’s en afbeeldingen die even met het “blote oog” of via een dun lijntje op de muur werden gezet, die zo rond 1900 opdoken, waar zijn die toch gebleven?

Weersinvloeden, de zure regen, en veranderende technieken zorgden ervoor dat deze reclames heel langzaam uit het straatbeeld verdwenen en dat we het nu moeten doen met lichtbakken en billboards – ook niet verkeerd – maar die beschilderde gevels hadden toch wel iets speciaals.

Websites over gevelreclame

Gelukkig zijn er websites waar we de oude gevelreclames kunnen bewonderen. Het Ghostsings blog (via Flickr) (via Facebook) of het niet zo mooie maar wel zeer omvangrijke blog van Frank H. Jump’s Fading Ad Blog. (via Facebook ).

Foto-Miss-Blanche

Oude gevels in ere herstellen

Er worden tegenwoordig veel oude gevels in ere hersteld. Tekens aan de wand is een jonge stichting die zich inzet voor het behoud van deze historische gevelreclames.

Muurschildering in animatie vorm

Helemaal geweldig is het project van Stella Artois. Om het echte genieten van een “Stella” weer te geven werd de muurschildering in animatievorm aangebracht. Hieronder het resultaat en de documentaire over een uniek project. De schilders in de documentaire zijn van Sky High Murals.

 

Gevelreclame, waar is het gebleven?Adam
10

One comment on "Gevelreclame, waar is het gebleven?"

  1. Thank you for mentioning my blog.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.