De Letterfontein, typografie voor iedereen

De eerste uitgave van de Letterfontein in 1990 – 332 pagina’s dik – was gericht aan een kleine groep vakmensen in de publiciteit zoals drukkers, typografen, grafisch ontwerpers en reclame makers. Nu publiceren een algemeen goed is geworden is de doelgroep van de letterfontein ook behoorlijk is gegroeid. De tweede herdruk is nu al een feit met een oplage van 3.000 exemplaren.

Deze vierde editie  is een dikke pil van maar liefst 640 pagina’s “snoepgoed” Het boek behandeld de 50.000 jaar oude geschiedenis van ons magere alfabet van maar 26 tekens en 10 cijfers, maar laat ook de variatie zien tussen verschillende fonts in het letterproof gedeelte.

Mooi zijn ook de beschrijvingen en de illustraties over bijvoorbeeld de éénbenige letters, lettertekens, ligaturen, kapitaal- of majuskelschriften, schreef of schreefloos.

Kortom wil je vormgeving, wil je dat je website of publicatie een goede typografische uitstraling heeft dan is de letterfontein een bron vol kennis.
En voor de typograaf… tja, pure chocolade, een hebbeding.

 

Basic CMYK

Print

De-letterfontein1

De Letterfontein, typografie voor iedereenAdam
21

2 comments on "De Letterfontein, typografie voor iedereen"

 1. I just saw Letterfontein in the latest TDC annual. Where can I purchase this book? id s there an English translation?

  Thank you!

  Chris

 2. Adam Munsterman on

  Hi Chris, I think it is only in Dutch
  Uitgeverij Fontana
  Steegstraat 12
  NL-6041 EA Roermond
  Telefoon 0(031)475 337452
  Fax 0(031)475 336526
  e-mail: info@fontana.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.