Loading...

Drukwerk en digitaal, de perfecte combinatie

Met de razendsnelle opkomst van internet is veel drukwerk verdwenen. Dat is begrijpelijk; websites zijn flexibel en eenvoudig aan te passen, en een e-mailing is sneller en goedkoper dan een gedrukte nieuwsbrief. Maar een website blijft niet op een bureau liggen, een folder wel. Bovendien heeft drukwerk een esthetische waarde die bijdraagt aan je merkimago. Een geprint visitekaartje maakt bijvoorbeeld meer indruk dan een handtekening onder een e-mail.

Crossmedia

Door je online campagne te combineren met gedrukte media – dat noemen we crossmedia – werk je veel effectiever. Online media zijn vluchtig, terwijl gedrukte media vaak weken op een bureau, keukentafel of leestafel blijven liggen. Dit biedt verschillende voordelen ten opzichte van online media. Gedrukte media worden vaak als prettiger ervaren om te lezen, stralen meer vertrouwen uit en zijn tastbaar. Je hebt geen wifi nodig en kunt het overal mee naartoe nemen. Stel je voor dat je een online advertentie combineert met een bijpassende flyer; zo bereik je je doelgroep op meerdere manieren.

Werkwijze

Om een folder, catalogus of flyer goed aan te laten sluiten op jouw wensen en doelstellingen, beginnen we met een kennismaking. Dat kan op verschillende manieren: je komt langs, we plannen een videocall of we pakken de mobiel. Na de kennismaking ontvang je een stappenplan of tijdslijn zodat je weet wat je kunt verwachten.

Ontwerp

We inventariseren, verzamelen of creëren het materiaal dat nodig is. Moeten er teksten geschreven worden, dan doen we dat. We kunnen gebruikmaken van stockfotografie of zelf gaan fotograferen of illustreren. Onze expertise zorgt ervoor dat we het juiste tekst- en beeldmateriaal kiezen om jouw boodschap effectief over te brengen.

Productie

Voordat een goedgekeurd ontwerp gedrukt of geprint kan worden, moet er nog het een en ander gebeuren. Dit proces wordt ook wel desktop publishing (DTP) genoemd. Met programma’s als Photoshop, InDesign of Illustrator maken we betrouwbare pdf-bestanden volgens de specificaties van de drukker. Heb je zelf goede contacten met een specifieke drukker, dan is dat geen probleem.

Meer weten,

Neem gerust contact op. Het verplicht je tot niets en je houdt er altijd wel een goed idee aan over. Bel (0229 279899) of vul het onderstaande contactformulier in. Voordat je het weet, ben je up and running.

Contact